Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Turkse gijzelaars gedood in Irak'

2 sep 04

Een militante groepering in Irak heeft gezegd drie Turkse gijzelaars te hebben gedood. Dat meldde de Arabische televisiezender al-Jazeera donderdag. De groep noemt zich Tawhid en Jihad. Het is onduidelijk of het om dezelfde groepering gaat als de 'Jamaat al-Tawhid en Jihad' van Abu Musab Zarqawi, die wordt gezien als de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda in Irak.

Al eerder meldde de Turkse politie dat dorpelingen de lichamen van twee Turkse vrachtwagenchauffeurs hadden gevonden langs een weg ten noorden van de hoofdstad Bagdad. Het stoffelijke overschot van een derde man, mogelijk ook een Turk, werd zonder identiteitspapieren aangetroffen. De lichamen van de chauffeurs van 42 en 53 werden nabij het dorp Jalsiya op ongeveer 90 kilometer van Bagdad gevonden. In het gebied leveren soennitische opstandelingen strijd met de Amerikaanse militairen.

Een Turkse diplomaat verklaarde donderdag dat de berichten over de executie "betrouwbaar" lijken. De diplomaat bevestigde niet de identiteit van de Turken, maar zei wel dat het tot nu toe niet bekend was dat de drie werden vastgehouden.

(Bron: ANP/RTR)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief