Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Peilingen: Kerry winnaar tv-debat

14 okt 04

Amerikaanse televisiekijkers hebben John Kerry aangewezen als de winnaar van het derde en laatste presidentiële debat, dat woensdagavond in Arizona is gehouden.

Volgens een CNN-peiling onder 511 Amerikaanse kijkers vond 52 procent Kerry de betere debater. Net geen 40 procent koos voor Bush. De peiling werd kort na afloop van het debat gehouden.

In een peiling van nieuwszender CBS kreeg Kerry 39 procent van de stemmen, tegen 25 procent voor Bush. Ook ABC duidde Kerry als winnaar aan met 42 tegen 41 procent van de stemmen.

Tegenover CNN heeft zowel de campagneleider van Bush, Karen Hughes, als die van Kerry, Marie Beth Cahill, de overwinning opgeëist.

Bronnen in Arizona meldden dat na afloop van het debat beide kampen zich tevreden toonden over de prestaties van hun kandidaten, maar dat vooral in het Kerry-kamp een feeststemming heerste.

Reuters/Zogby peilde voorafgaand aan het slotdebat de mening van 1231 kiezers. De peiling werd gehouden in een tijdsbestek van drie dagen: van maandag tot gisteren, net voor het debat. Bush kreeg in die poll 46 procent van de stemmen, één procent meer dan zijn opponent Kerry.

Overige peilingen die voorafgaand aan het debat werden gehouden voorspelden een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

(Bron: amerikakiest.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief