Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Acht Amerikanen gedood in Irak

30 okt 04

Bij een militaire operatie ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vandaag acht Amerikaanse mariniers om het leven gekomen. Negen mariniers raakten gewond. Het Amerikaanse leger heeft dat bekendgemaakt.

De operatie had plaats in de provicie al-Anbar, waar de opstandige steden Ramadi en Fallujah liggen. Volgens getuigen werd Fallujah bestookt door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen.

Eerder vandaag ontplofte in Bagdad een autobom bij het gebouw van de Arabische televisiezender al-Arabiya. Daarbij vielen zeker zeven doden en zestien gewonden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door een groep die al-Arabiya een spreekbuis van de Amerikanen noemt. In een verklaring op internet wordt de tv-zender gewaarschuwd voor meer aanslagen. De belangrijkste presentator van al-Arabiya is het eerstvolgende slachtoffer, zo staat in de verklaring.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 6500 Amerikaanse militairen opgedragen langer in Irak te blijven. De verlenging geldt voor periodes van enkele weken tot twee maanden.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief