Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Moslimkoepels ontzet over aanslagen

9 nov 04

Zowel het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) als de Sjiietische Islamitische Raad (SIR), hebben met een mengeling van woede en angst kennisgenomen van de diverse aanslagen die afgelopen weekend en hedenochtend op moskeeën en andere islamitische gebouwen hebben plaatsgevonden.

Het CMO, waarvan de zes landelijke soennitische moskeekoepels deel uitmaken, en de sjiietische moskeekoepel SIR vinden dergelijke terroristische aanslagen in ons land ontoelaatbaar en vragen de overheid om deze met kracht te bestrijden. Het CMO meent dat als het kabinet de oorlog verklaart aan extremisten, dit ook moet gelden voor de plegers van dergelijke aanslagen.

Net zo goed als het CMO de moord op Theo van Gogh krachtig heeft afgewezen, verwacht het CMO zowel van het kabinet en de betrokken ministers als van Tweede Kamerleden en burgers dat zij aanslagen die gericht zijn tegen moslims en hun voorzieningen met kracht zullen veroordelen.

Teneinde te voorkomen dat er slachtoffers vallen, wil het CMO wil graag op korte termijn in overleg treden met de betrokken ministers om de huidige uitermate gespannen situatie te bespreken en te verzoeken om adequate bewaking van islamitische gebouwen en instellingen.

(Bron: CMO)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief