Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Palestijnen krijgen kopie van dossier Arafat

20 nov 04

Een neef van Yasser Arafat, Nasser al-Kidwa, is naar Frankrijk gevlogen om een kopie op te halen van het medisch dossier van de voormalige Palestijnse leider. Het dossier moet helderheid verschaffen over de doodsoorzaak van Arafat.

De Palestijnse premier Ahmed Qurei had zaterdag daarover een ontmoeting met de Franse consul in Jeruzalem. Afgesproken is dat de Palestijnse Autoriteit ook een kopie van het dossier krijgt.

De 75-jarige Arafat overleed op 11 november in een militair hospitaal bij Parijs. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. De Franse artsen mochten volgens de wet op de privacy hierover geen mededelingen doen. In de media werd gemeld dat hij was bezweken aan een bloedafwijking.

Veel Palestijnen denken dat Israël de Palestijnse leider heeft vergiftigd en willen daarom inzage in zijn medische dossier. Parijs spreekt tegen dat Arafat is vergiftigd. De weduwe van de Palestijnse leider, Soeha Arafat, ontving vrijdag al een kopie van het dossier. Soeha vertrok vrijdag uit Parijs naar Tunis, waar ze ook een huis heeft.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief