Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van Aartsen: Remkes bungelt niet

22 nov 04

De suggestie van minister Remkes dat hij zou 'bungelen' is volgens VVD-fractieleider Van Aartsen onterecht. Dat zei de fractievoorzitter in het Radio 1-Journaal.

In een interview met de telegraaf vroeg Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) om nadere uitleg van Van Aartsen over de kritiek die werd geuit in het debat over de moord op Theo van Gogh. In dat debat zei Van Aartsen dat de VVD-minister niet daadkrachtig genoeg optreedt bij de crisisbestrijding.

Remkes herkent zich niet in die kritiek. "Hoe komt de VVD er bij dat ik niet daadkrachtig genoeg zou zijn, daar herken ik me helemaal niet in", stelt Remkes. "Ik zoek nog steeds naar een verklaring waarom de VVD mij dit verwijt. Men weet donders goed dat ik niet behoor tot de duiven in de samenleving."

Sommige liberalen zouden op termijn van Remkes afwillen. Als dat zo is, hadden ze de 'guts' moeten hebben om dat in het debat te zeggen, aldus de bewindsman. "Ik ben geen lid van de afdeling bungelen. En dat wil ik niet worden ook."

In een reactie in het Radio 1 Journaal wees Van Aartsen erop dat de motie van wantrouwen tegen Remkes bijna unaniem verworpen is. "Hij haalt nu zelf het debat over bungelen over zich heen terwijl helemaal niemand het daarover heeft gehad. Ik heb me ook in de dagen voor het debat helemaal niet uitgelaten over de positie van minister Remkes", aldus de fractieleider.

Van Aartsen liet vandaag weten dat Ayaan Hirsi Ali overweegt terug te keren in de Tweede Kamer. Het lid van de VVD-fractie zit sinds de moord op Theo van Gogh ondergedoken. Van Aartsen is een van de weinigen die contact met haar onderhoudt. Hij sprak haar gisteravond.

In het NOS Journaal zei de fractievoorzitter dat Hirsi Ali positief is over haar terugkeer in het openbare leven. Op welke termijn dat zal gebeuren, moet nog blijken.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief