Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hirsi Ali werkt aan vervolg Submission

29 nov 04

Het Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) werkt aan een vervolg op de film Submission. Dat zegt ze in een interview met NRC Handelsblad, dat de krant vandaag publiceert.

Het is het eerste interview met Hirsi Ali sinds de moord op cineast Theo van Gogh, met wie zij samen de film Submission part I maakte.

In het vraaggesprek gaat Hirsi Ali in op haar persoonlijke situatie, haar politieke toekomst en haar ideeën over de toestand in Nederland op dit moment. Ze zegt: "Het thema van Submission part II is: hoe de islam het individu onderdrukt. Met als uitgangspunt de positie van de vrouw. En daarnaast wil ik nog steeds het islamitisch onderwijs afschaffen. Niet afbranden dus! Dat is heel iets anders. De ondertitel is: Shortcut to enlightenment. Ik wil moslims de korte weg wijzen naar de Verlichting."

Hirsi Ali zit sinds de moord op Theo van Gogh ondergedoken. NRC Handelsblad-redacteur Frank Vermeulen sprak uitgebreid met Hirsi Ali. De krant ging akkoord met de voorwaarde dat "de locatie van het gesprek en de tijd en de tijdszone", in het belang van de veiligheid van het Kamerlid, niet bekend worden gemaakt.

(Bron: NRC)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief