Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Meer dan 50 telefoontjes over Mohammed B.

30 nov 04

De politie heeft tot nu toe ruim vijftig telefoontjes binnengekregen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht maandagavond. In het televisieprogramma was een foto te zien van Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh. Of er bruikbare tips tussen zitten, kon het Openbaar Ministerie dinsdag nog niet zeggen.

Over het tonen van de foto, zonder het gebruikelijke zwarte balkje, was veel te doen. B.'s advocaat Peter Plasman spande maandag op de valreep nog een kort geding aan om te voorkomen dat zijn cliënt herkenbaar in beeld zou komen. Justitie zag dit echter als de enige methode om achter een aantal nog onbeantwoorde vragen te komen.

De rechter stelde het OM in het gelijk en komt vermoedelijk eind deze week met een motivering van de beslissing. Behalve de foto bracht het programma ook de fiets waarop hij op de dag van de moord reed in beeld.

Iets meer dan twee miljoen mensen hebben maandagavond de uitzending van Opsporing Verzocht gezien. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Een reguliere uitzending van het programma trekt de helft minder kijkers, verklaarde een woordvoerder van de AVRO desgevraagd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief