Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Familie weer op bezoek bij prins Bernhard

1 dec 04

Prinses Margriet is woensdag voor de derde opeenvolgende dag op bezoek bij haar zieke vader, prins Bernhard. Ook kroonprins Willem-Alexander legt woensdagmiddag een bezoek aan Bernhard af. De conditie van de 93-jarige prins gaat geleidelijk achteruit, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag. Die gezondheidstoestand is niet veranderd, zei een woordvoerder van de RVD woensdag.

Behalve dat de kortademigheid van Bernhard opnieuw opspeelt, heeft hij nu ook klachten door een darmtumor. Een en ander heeft een kwaadaardige achtergrond en behandeling wordt niet overwogen.

Koningin Beatrix, die dinsdag ook naar Paleis Soestdijk ging om haar vader te bezoeken, heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de nieuwe ambassadeurs van Koeweit en Iran ontvangen. De vorstin zal later op de dag naar verwachting ook gewoon samen met prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig zijn in het Koninklijk Paleis in Amsterdam bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs aan de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish. Friso reikt de prijs uit.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief