Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wilders blijft nog weg uit Kamer

10 dec 04

Geert Wilders keert nog niet terug in de Tweede Kamer. "Ik wil eerst een gesprek met Balkenende, Donner en Remkes over mijn veiligheid en die van mijn medewerkers en sympatisanten", zegt de politicus in de Volkskrant. "Als dat bevredigend verloopt, kom ik terug. Ik hoop dat het snel is. Maar ik kom niet terug voor ik een bevredigend antwoord op die vragen heb."

Gisteren kreeg het ondergedoken Kamerlid een andere plaats in de Tweede Kamer, omdat zijn oude plek in de grote zaal, pal onder de publieke tribune, onveilig zou zijn. Wilders noemt de veiligheidssituatie in de Tweede Kamer "bedroevend" en voelt zich niet serieus genomen door het kabinet. Kamervoorzitter Weisglas vindt de Kamer nu al een fort. Hij voelt niet voor nog meer maatregelen, zoals sluiting van de publieke tribune.

Het ondergedoken Kamerlid heeft gisteren schriftelijke vragen gesteld aan premier Balkenende en de ministers Donner van Justitie en minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Wilders wil onder meer weten wat Balkenende vindt van de problemen die Wilders heeft bij het oprichten van een nieuwe politieke partij.

Daarnaast vraagt hij een verklaring van minister Donner. Volgens Wilders liegt Donner als hij zegt dat hij geen klachten heeft gehoord van Wilders over de veiligheid rondom diens organisatie. Wilders vraagt Donner ook of die werkelijk meent dat bewaking als statussymbool wordt gezien. Donner zei eerder deze week dat "we moeten oppassen dat we bewaking en beveiliging gaan zien als een statussymbool". Wilders wil dat de bewindsman die uitspraak terugneemt.

(Bron: Nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief