Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

John de Mol zeer ingenomen met 18-0

22 dec 04

John de Mol prijst zich bijzonder gelukkig met de uitslag van 18-0. Hij verwijst daarmee naar de unanieme beslissing die de achttien clubs uit het betaald voetbal woensdag namen door de uitzendrechten van de samenvattingen van hun wedstrijden toe te kennen van De Mols bedrijf Talpa.

De Mol zei te zijn overvallen door de opmerkingen van minister Van der Hoeven (Onderwijs, Cultuur en Media) die dinsdag de Tweede Kamer wees op het voorkeursrecht van de Publieke Omroep. Om de NOS de gelegenheid te geven goede nieuws- en sportberichtgeving te verzorgen, moet de NOS in staat zijn om actueel een redelijke samenvatting te verzorgen. Volgens de minister is dat afdwingbaar.

De NOS zou voor dergelijke samenvattingen moeten onderhandelen met de eerste rechthebbende. De Mol zei woensdag dat hij "als braaf staatsburger" nog eens zou nalezen wat precies over het voorkeursrecht in de Mediawet staat.

De Mol vertelde woensdag dat hij de voetbalbeelden "minstens net zo goed als de NOS het altijd deed in beeld wil brengen. Ik zie dat als een uitdaging. Ik heb er zin in, mijn handen jeuken."

De mediaondernemer sluit niet uit dat hij medewerkers van de NOS wil overnemen om zijn nieuwe sportprogramma op Nickelodeon tot een succes te maken. Hij zegt echter daarover nog geen vastomlijnde plannen te hebben en ook namen wil hij niet noemen.

De Mol was eerder betrokken bij Sport7, de sportzender die het uiteindelijk niet redde. Voor herhaling van dat debacle, dat iets meer dan drie maanden duurde, is De Mol niet bang. "Sport7 was opgezet om het voetbal achter de decoder te brengen. Nu laten we het zien op een open net, dus die vergelijking gaat niet op."

De Mol is niet bang voor de toekomst van NOS Studio Sport, het programma waar hij in een ver verleden werkte. "Van de 1800 uur die de rubriek op jaarbasis uitzendt, bestaat 180 uur uit voetbal. De NOS heeft nog steeds een prachtig rechtenpakket. Dus bij Studio Sport hoeven ze niet pessimistisch te zijn."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief