Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vader Paul van der Sloot: 'Geen lijk, geen zaak'

29 jun 05

Het Openbaar Ministerie van Aruba beschuldigt de vader van Yoran van der Sloot ervan dat hij het onderzoek naar de betrokkenheid van zijn zoon bij de verdwijning van Natalee Holloway ernstig heeft gefrustreerd.

In de NOVA uitzending van gisteren, dinsdag 28 juni, heeft vader Paul van der Sloot verklaard dat hij zijn zoon en diens vrienden alleen de procedure heeft uitgelegd om te voorkomen dat ze in paniek zouden raken.

Hoofdofficier van justitie Karin Janssen verklaart in NOVA dat "die aanwijzingen van vader verdergaan dan hoe de procedure er uit ziet. Er is vast komen te staan dat reeds enkele dagen na de verdwijning de vader met de jongens spreekt over het gegeven dat er zonder lijk geen zaak zou zijn."

De ouders hebben volgens Janssen een vriend, die door de politie was verhoord, benaderd om bij hun thuis te komen vertellen wat hij bij de politie had verklaard. Dezelfde avond is de inhoud van die verklaring door de advocaat van Yoran aan hem meegedeeld. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal storend voor het onderzoek, aldus officier van justitie Janssen in NOVA.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief