Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Burgemeester Londen hekelt 'laffe aanval'

8 jul 05

De Londense burgemeester Ken Livingstone heeft de aanslagen donderdagochtend op zijn stad veroordeeld als een "laffe aanval". De aangeslagen burgervader had vanuit Singapore, waar Londen woensdag de Olympische Spelen van 2012 kreeg toegewezen, telefonisch contact met de Londense politiechef Sir Ian Blair.

"De Londenaren zijn blootgesteld aan een laffe aanval. Deze terreuraanslag was niet gericht tegen de machtigen, maar tegen de werkende Londenaren. Het was een willekeurige poging tot massamoord", aldus Livingstone, die zo snel mogelijk terugkeert naar Engeland.

De burgemeester bedankte de inwoners van zijn stad voor de kalme wijze waarop zij op de aanslagen hebben gereageerd. Ook prees hij de manier waarop commissaris Blair hem op de hoogte heeft gehouden van de situatie. Richting de terroristen sprak Livingstone strijdvaardige woorden. "Het maakt niet uit wat jullie doen. Jullie krijgen ons nooit kapot. Dit blijft een stad van vrijheid waar mensen naast elkaar in harmonie kunnen leven".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief