Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Onderzoek in woning vermiste Iraakse vrouw

9 aug 05

De politie is dinsdag in Venlo begonnen met een technisch onderzoek in de woning van een sinds 10 maart vermiste 43-jarige Iraakse vrouw. De politie houdt rekening met een misdrijf
en sluit niet uit dat ze ontvoerd of om het leven gebracht is.

De vrouw is vorig jaar met haar nu 4-jarige dochtertje weggelopen bij haar man in de gemeente Velsen. Ook het kind is zoek. De Iraakse deed in februari nog mee aan een reportage van actualiteitenrubriek NOVA over eerwraak.

De vrouw, Amal Al-Bugreo, woonde oorspronkelijk in Velsen maar is daar bij haar man weggegaan. Via blijf-van-mijn-lijf kwam ze terecht in een woning aan de Frans Halsstraat in Venlo. Op 31 januari heeft ze haar dochter van de peuterspeelzaal in Venlo laten halen. Haar dochter is daarna niet meer op school teruggeweest. Vanaf begin februari ontbreekt elk spoor van de vrouw en haar dochtertje.

De politie heeft via Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), haar bank, de jeugdzorg en diverse reisbureaus informatie verzameld om achter haar verblijfplaats te komen. Dat alles leverde echter geen aanknopingspunten op.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief