Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dochter industrieel Melchers ontvoerd

13 sep 05


De dochter van Hans Melchers, eigenaar van Melchemie Holland, is maandagavond ontvoerd. Gewapende mannen zouden de 37-jarige Claudia Melchers rond 22.30 uur hebben meegenomen uit haar woning in Amsterdam-Zuid. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor, liet de politie dinsdag weten.

De politie kreeg een melding van een overval in de Jan van Eijckstraat. Agenten troffen bij aankomst een kennis van de bewoners aan en de twee jonge kinderen van de vrouw. De man verklaarde dat hij door een aantal gewapende mannen was bedreigd en gekneveld. Een van de kinderen had hem zojuist bevrijd. De kinderen bleven ongedeerd. Of de kennis gewond raakte, kon de politie niet zeggen.

De politie zoekt met man en macht naar de vrouw en heeft een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Over het motief of de vermeende aanleiding van de ontvoering, kan de politie nog niks zeggen. Ze bevestigt dat het om de dochter van de rijke zakenman gaat en onderzoekt of het motief van de verdwijning daarmee verband heeft, stond in een verklaring. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Het slachtoffer heeft een cateringbedrijf in de Jan van Eijckstraat met de naam Claudia Melchers Catering.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief