Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van Erp filmt Sylvia Kristel

23 feb 07

Regisseur Michiel van Erp, wiens Pretpark Nederland nu in de bioscoop te zien is, werkt aan een documentaire over Sylvia Kristel.

Deze inmiddels 54-jarige actrice werd in de jaren zeventig wereldberoemd door haar rol in de Franse softpornofilm Emmanuelle.

Na portretten van de Zangeres zonder Naam (Vergeet mij niet, 2002) en Connie Palmen (Op zoek naar de Heilige Tijd, 2005), probeert Van Erp nu de vrouw achter deze beroemde filmster te ontdekken: 'Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door beroemde mensen, en de mystiek die daar omheen hangt. Zo ook bij Sylvia Kristel, al mocht ik toen ik nog een jongen was Emmanuelle niet zien.'

Van Erp beschouwt Kristel als de bekendste Nederlandse actrice in het buitenland. 'Maar,' vindt hij: 'Het is zo vreemd dat zij in het buitenland zo verschrikkelijk beroemd is en hier niet. Als ze naar Zuid-Amerika of Japan gaat, dan wordt ze door duizenden mensen begroet op het vliegveld, maar hier in Nederland kennen wij dat helemaal niet.'

De film begint met de promotie rondom Sylvia's autobiografie Nue die afgelopen september in Frankrijk is uitgekomen. De actrice heeft recentelijk keelkanker overwonnen en is daardoor over haar leven na gaan denken. 'De documentaire zal geen chronologisch verhaal worden over haar leven, maar laat zien wie Sylvia Kristel nú is, na alle successen. Ze kijkt terug en reflecteert op haar leven', aldus de regisseur.

(Bron: NPS)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief