Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe informatie over seksfeesten in Weert

7 okt 03 - Door Petra Greeven en Aletta Oosten

Na de affaire over de bezoekers van het Anne Frankplantsoen in Eindhoven kwamen er ook berichten over seksfeesten met hele jonge jongens in Weert.

Gisteren meldde het Openbaar Ministerie dat er geen enkele aanwijzing was voor de beweringen van Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol. De Gay Krant heeft nu, samen met de Panorama, een dossier 'Anne Frankplantsoen' geschreven. Een opmerkelijk element in dat verhaal is de betrokkenheid van een hoge ambtenaar. Hij zou regelmatig betaalde seks hebben met jongens in het Anne Frankplantsoen en seksafspraken hebben gehad met hele jonge jongens in Tsjechië.

Justitie ontkent in een reactie krachtig alle aantijgingen tegen de topambtenaar. Minister Donner heeft het in dit verband over "riooljournalistiek". Panorama en de Gay Krant nemen later afstand van hun beschuldigingen.

In de studio zijn Henk Krol, hoofdredacteur van De Gay Krant, en Geert-Jan Knoops, advocaat van onder andere Fons Spooren, de oud-directeur van PSV die vast heeft gezeten op verdenking van seks met minderjarige jongens.


Rectificatie
Minister Donner diende naar aanleiding van deze uitzending een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. NOVA had zorgvuldiger onderzoek moeten doen naar de door de twee weekbladen geuite beschuldigingen en heeft verzuimd in de uitzending duidelijk te vermelden dat het ministerie en de betrokken ambtenaar de juistheid van de beschuldigingen ontkenden.

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht gegrond verklaard. De twee weekbladen hebben inmiddels de beschuldigingen ingetrokken.

Lees hier de volledige uitspraak: pagina 1, pagina 2, pagina 3, pagina 4, pagina 5, pagina 6, pagina 7.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief