Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Pleidooi voor Mabel Wisse Smit

9 okt 03 - Door Jan Reiff en Marij Janssens

Een hartsvriendin, diplomaten en buitenlandse politici kwamen vandaag met steunbetuigingen voor Mabel Wisse Smit. Ze willen dat de mediastorm rond de verloofde van prins Friso gaat liggen.

Een gesprek met Gianfranco Dell'Alba, europarlementariër en een van de initiatiefnemers van een steunbrief in de Volkskrant van vandaag.

Vanuit New York een gesprek met correspondent Twan Huys. Hij had inzage in het strafdossier van Muhamed Sacirbey, de oud-ambassadeur van Bosnië bij de VN en voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Bosnië. Hij zit in New York in de gevangenis omdat hij 2,4 miljoen dollar aan hulpgeld verduisterd zou hebben. In het strafdossier van Sacirbey komt ook Mabel Wisse Smit voor; de twee waren in de jaren negentig goed bevriend.

Lees hier het fragment uit het strafdossier van Muhamed Sacirbey waarin hij beweert dat het moddergooien zich niet alleen beperkt tot hem, maar ook tot Mabel Wisse Smit. Zij zou in Bosnië worden beschuldigd van het zijn van een Servische spion.

Lees hier de brieven van Ed van Thijn, oud-burgemeester van Amterdam, Valerie Sluijter, oud-Nederlands ambassadeur in Bosnië-Herzegovina, en Nicolaas Biegman, Nederlands ambassadeur bij de NAVO, waarin zij een warm pleidooi houden voor de betrouwbaarheid en integriteit van Muohamed Sacirbey.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief