Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Retourtje Rif: RIAGG volgend jaar ook naar Turkije

9 aug 04 - Door Rudy Bouma, Hans Kema, Marc de Warem, Ali Dahmani

De RIAGG Rijnmond Noord West gaat vanaf de zomer van 2005 ook chronisch psychiatrische patiënten op vakantie bijstaan in het binnenland van Turkije.

Het gaat om een samenwerking met de universiteit van de Duitse stad Marbourg. Dat zegt RIAGG-directeur Jos Lamé. Ook het omstreden Rif-project wordt uitgebreid. Volgend jaar moeten er op meerdere plekken in Marokko poliklinieken van de Rotterdamse RIAGG komen.

Sinds vorige zomer reist de RIAGG-RNW zo'n 150 chronisch psychiatrische patiënten achterna op vakantie naar Marokko. Ook op dit moment werken RIAGG-medewerkers in het noordelijke Rifgebergte. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid keurt het initiatief af, zo liet hij dit voorjaar weten in reactie op Kamervragen. Hoogervorst spreekt van een 'hellend vlak' en onderzoekt of het mogelijk is om de AWBZ-vergoedingen in bepaalde gevallen te beperken.

NOVA reisde twee dagen mee met de RIAGG in het Rifgebergte. In de studio gaan RIAGG-directeur Jos Lamé en CDA-Kamerlid Cisca Joldersma in debat.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief