Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA New York: Ann Coulter

25 sep 04 - Door Menno de Galan, Kika Vliegenthart, Reijer Zwaan

NOVA staat vanaf zaterdag 25 september zes weken lang in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. 'NOVA New York' wordt gemaakt in de Verenigde Staten. Correspondent Twan Huys presenteert het programma.

NOVA New York heeft steeds een (Amerikaanse) hoofdgast, een debat tussen een Republikein en een Democraat, reportages uit verschillende Amserikaanse staten en een analyse van Hans Anker over het verloop van de campagnes.

In de eerste NOVA New York is de conservatieve columniste Ann Coulter te gast, bekend om haar keiharde, anti-Democratische uitspraken. Ze schreef bijvoorbeeld over de landen die tot 'de as van het kwaad' worden gerekend: "We moeten hun landen binnenvallen, hun leiders doden en ze tot het christendom bekeren". Ze werd daarvoor ontslagen bij de internetkrant National Review Online. Coulter geeft haar visie op de Amerikaanse verkiezingsstrijd.

In debat gaan Eric Hoplin, directeur van het College Republican National Committee, en Evan Lederman, hoofd van de Young Democrats. Verder is Axis Of Eve te gast, een organisatie van 'brutale vrouwen' die zich afzetten tegen president George Bush. Ze verkopen bijvoorbeeld op hun website ondergoed met anti-Bush-teksten.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief