Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA New York: Tucker Eskew

16 okt 04 - Door Menno de Galan, Reijer Zwaan e.v.a.

NOVA staat zes weken lang in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. 'NOVA New York' wordt gemaakt in de Verenigde Staten. Correspondent Twan Huys presenteert het programma.

NOVA New York heeft steeds een (Amerikaanse) hoofdgast, een debat tussen een Republikein en een Democraat, reportages uit verschillende Amerikaanse staten en een analyse van campagnestrateeg Hans Anker over het verloop van de campagnes.

In de vierde NOVA New York praat Twan Huys met Tucker Eskew, woordvoerder van president Bush, en Drew Limsky, homo-activist en aanhanger van John Kerry.

Verder reportages uit het conservatieve zuiden van Amerika. Ondermeer over een piepkleine christelijke universiteit die hofleverancier is van stagiaires voor het Witte Huis van George W. Bush.

En: humor in de politiek. Reagan gebruikte het als wapen, Clinton ook. Maar het kan ook als een boomerang werken. Daarover zijn te gast de christelijke komiek Brad Stine en Lewis Black van de zeer populaire Daily Show. Met nog iets meer dan drie weken voor de verkiezingen gaat het hard tegen hard.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief