Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA New York: Verkiezingen en oorlog

23 okt 04 - Door Menno de Galan, Ed Ribbink, Reijer Zwaan e.v.a.

NOVA staat zes weken lang in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. 'NOVA New York' wordt gemaakt in de Verenigde Staten. Correspondent Twan Huys presenteert het programma.

De vijfde NOVA New York staat in het teken van de laatste fase van de verkiezingscampagne: de 'groundwar', waarin de laatste twijfelaars overgehaald moeten worden. Omdat het verschil tussen Bush en Kerry in de peilingen zo klein is, telt vanaf nu elke stem. Een debat daarover tussen Democraat David Corn, auteur van het boek De Leugens van Bush, en Republikein Mark Smith, schrijver van het boek The Vast Right Wing Conspiracy.

In de laatste fase van de campagne speelt vooral de oorlog in Irak een grote rol. Twan Huys spreekt daarover met: Ton Vriens, een Nederlandse camerman met een zoon in het leger in Irak, Paul Rieckhoff, die in Irak diende en de 'Operation Truth' oprichtte, Charlie Plumley, een van de 'Swiftboat Veterans for Truth', Dan Senor, voormalig woordvoerder van Paul Bremer, en Cathy Heighter, moeder van een in Irak gesneuvelde soldaat.

Verder: de beste Amerikaanse tv-fragmenten van de week.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief