Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Terrorisme(bestrijding) in Nederland

10 nov 04 - Door Jan van Loenen, Karel Ornstein e.v.a.

Arrestatie-eenheden van de politie hebben vanochtend in Den Haag geprobeerd verdachten aan te houden in het kader van een terrorismeonderzoek. De wijk is in een vesting veranderd.

Het laatste nieuws vanuit Den Haag
Met de aanhouding van twee mannen is vandaag aan het eind van de middag een einde gekomen aan de belegering van een bovenwoning in de Haagse Antheunisstraat. Een van de aangehouden mannen is gewond in een ambulance afgevoerd. De omsingeling van het pand door zwaarbewapende mariniers en politie heeft Den Haag de hele dag in de ban gehouden.

Balkenende in Uden

Premier Balkenende kreeg het er flink van langs na de moord op Theo van Gogh. Hij zou onzichtbaar zijn geweest. Maar vandaag was de premier erg zichtbaar. Per helikopter ging hij vanmiddag naar Uden, waar gisternacht een islamitische school afbrandde.

BBE
De inval is uitgevoerd door een arrestatieteam. Toen die inval mislukte zijn versterkingen ingeroepen, onder meer van de BBE, de bijzondere Bijstandseenheid. Een hooggespecialiseerde eenheid van mariniers. Wie zijn ze precies en wanneer worden ze ingezet?

Den Haag Vandaag
Aandacht voor de langverwachte brief van de ministers Donner en Remkes over terrorismebestrijding.

In de studio reageren Uri Rosenthal, terrorismedeskundige, en Ismail Taspinar, directeur van de getroffen school in Uden.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief