Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Londen weer bijna 'back to normal'

8 jul 05 - Door Selli Altunterim, Sabine Baak, Hugo Logtenberg

Londen lijkt na de aanslagen van gisteren vrijwel onaangedaan. De autoriteiten en de inwoners lijken eensgezind: het leven moet doorgaan. Alles 'back to normal'.

Zo goed en zo kwaad als het ging, probeerden mensen vanmorgen dus weer naar hun werk te gaan. Ook met de metro, die voor een deel weer is gaan rijden. Een reportage.

De autoriteiten zijn inmiddels een klopjacht begonnen op de plegers van de vier bomaanslagen die aan zeker vijftig mensen het leven kostte. Volgens de onderzoekers zijn de explosies het werk van terreurnetwerk al-Qaeda. In Groot-Brittannië wonen 1,6 miljoen moslims. De grootste groep is afkomtig uit India en Pakistan.

Ze hebben Tony Blair de Britse deelname aan de Amerikaanse invasie van Irak zwaar aangerekend, maar de leiders van de islamitische gemeenschap hebben de aanslagen van gisteren scherp veroordeeld. Reacties uit de Britse moslimgemeenschap.

In de studio een discussie over de aanslagen met Afsin Ellian, hoogleraar strafrecht en zelf ooit gevlucht voor de ayatollahs in Iran, en Mohamed Cheppih, ex-lijsttrekker van de Arabisch-Europese Liga (AEL) en nu woordvoerder van het project Steun Palestina.

Discussieer mee over de aanslagen in Londen op de discussiesite van de gezamenlijke omroepen: Discussie.nl.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief