Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: Prinsjesdag 2005

20 sep 05 - Door Hugo Logtenberg, Marja Ros

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: Prinsjesdag 2005

Het lijkt wat beter te gaan met de Nederlandse economie. De groei trekt aan, de werkloosheid daalt en het kabinet stimuleert de koopkracht met lastenverlichtingen. En het gaat alleen nog maar beter, de komende twee jaar. Die blijde boodschap droeg het kab

Maar de grote vraag is nu of de bevolking dat ook gelooft. Het vertrouwen in het kabinet is - vooral na de ministerscrisis om de gekozen burgemeester en na het verloren Europese referendum - tot grote diepte gezakt. Kan de regering dat vertrouwen herwinnen van de burgers?

In een speciale NOVA Politiek debatteren drie vertegenwoordigers van de regeringspartijen over Prinsjesdag 2005: minister van Defensie Henk Kamp (VVD), minister van Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold (D66) en burgemeester van Maastricht Gerd Leers (CDA).

Daarnaast onderzocht NOVA in samenwerking met Interview-NSS hoe het precies staat met het vertrouwen van de bevolking in het kabinet. Gaan de betere vooruitzichten en de lastenverlichtingen zich vertalen in electoraal succes? En heeft de kiezer er wel vertrouwen in dat hij het vanaf volgend jaar beter krijgt? Bekijk de resultaten van het onderzoek: de conclusie en alle cijfers (Word-documenten).

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman

Wilt u een uitzending van NOVA Politiek bijwonen dan kunt u bellen met: 0900-0123, tijdens kantooruren (10 cent per minuut).

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief