Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: integriteit in de politiek

13 mei 05

De Amsterdamse wethouder van FinanciŽn Frits Huffnagel moest deze week opstappen omdat hij 'vergat' zijn onkostenvergoeding op te geven bij de belasting. In NOVA Politiek vanavond naar aanleiding daarvan een debat over de integriteit en geloofwaardigheid

Moeten politici beter opletten dan andere burgers als het gaat om belastingen, declaraties of private uitspattingen? En als het beeld in de media eenmaal gesteld is, doet het er dan nog toe of de bestuurder over de schreef is gegaan, of is het beeld genoeg om politieke carrières te laten sneuvelen?

Te gast zijn: Bram Peper, die vertrok als minister van Binnenlandse Zaken om aantijgingen over zijn uitbundige declaratiegedrag recht te zetten, Frank de Grave, die als voorzitter van de VVD in Amsterdam dicht op de kwestie-Huffnagel zat, en Femke Halsema, die een theorie heeft hoe het allemaal beter kan.

Verder de meningen uit De Straat, de zetelverdeling volgens de laatste Politieke Barometer, de opkomst bij het referendum van 1 juni volgens de Europoll en stemadvies in De Zeepkist.

Presentatie
: Jeroen Pauw en Clairy Polak

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief