Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: het stemgedrag van jongeren

24 feb 06 - Door Ed Ribbink e.v.a.

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: het stemgedrag van jongeren

NOVA berichtte er al eerder over: allochtone kiezers in Rotterdam zouden de PvdA volgens peilingen aan de overwinning helpen. Hoe zit het eigenlijk met de 700.000 jongeren die op 7 maart hun stem mogen uitbrengen?

NOVA gaat de straat en polst de interesse van jongeren voor (lokale) politiek. Zijn jongeren überhaupt wel op de hoogte van de gemeenteraadsverkiezingen en weten politici de juiste toon te vinden om jongeren aan te spreken?

Ook veel aandacht voor de diverse proefballonnetjes en beloftes van de partijen in campagnetijd. Zo belooft het CDA in Rotterdam het probleem van de 10.000 'drop-outs' op te lossen en komt er een minister voor Jeugdbeleid als het aan de VVD ligt. De PvdA pleit voor 'hangplekken' voor ouderen en Groen Links in Nijmegen vindt dat projectontwikkelaars een percentage van de winst moeten afstaan aan de gemeente. Verder een discussie over de inmenging van landelijke politici in lokale campagnes, en over partijen als de VVD en de PvdA die zich in verkiezingsspotjes sterk tegen elkaar afzetten.

Te gast zijn: Mark Rutte, staatssecretaris Onderwijs en VVD-campagneleider, Ahmed Marcouch, lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam Slotervaart, Leonard Geluk, wethouder Integratie en Onderwijs in Rotterdam en lijsttrekker in Rotterdam voor het CDA en Lilian Marijnissen, nummer 2 op de lijst van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oss.

Verder uiteraard De Straat, de Politieke Barometer én de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Ferry Mingelen en Jeroen Pauw

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief