Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest 2006: Marijke Vos, Lodewijk Asscher en Laetitia Griffith

27 feb 06 - Door Ed Ribbink e.v.a.

Kijk of luister naar: Nederland Kiest 2006: Marijke Vos, Lodewijk Asscher en Laetitia Griffith

7 Maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De campagnes van de politieke partijen draaien op volle toeren. NOVA zendt van 27 februari tot 7 maart uit vanuit café Dudok in Den Haag met reportages en debatten over de verkiezingen.

"Een topkandidaat, van wie je alleen maar kunt dromen en over wie de politieke concurrentie wel eens onrustig kan worden". Met die woorden werd Laetitia Griffith een jaar geleden als wethouder voor de VVD gelanceerd in Amsterdam.

Vanavond gaat ze in Nederland Kiest in debat met Tweede Kamerlid Marijke Vos (GroenLinks) die ook wethouder wil worden in de hoofdstad. Gezien de peilingen lijkt echter alleen de lijsttrekker van de PvdA, Lodewijk Asscher, vooralsnog met zekerheid aanspraak te kunnen maken op een plaats op het bestuurderspluche in Amsterdam. Vanavond het grote Amsterdamse debat over de veiligheid in de stad en over de vraag: wie mag waar nog wonen?

Verder 'Ondertussen bij de buren' waarin NOVA de komende acht dagen gênante of opmerkelijke fragmenten van politici laat zien, 'De straat', de laatste peiling uit Amsterdam én de visie van Joep Bertrams.

Kijkersoproep: kies uw meest gênante of opmerkelijke fragment uit de rubriek 'Ondertussen bij de buren' en mail uw keuze door aan internet@novatv.nl

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief