Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest 2006: Van der Hoeven, Aboutaleb en Hessing

1 mrt 06 - Door Henri in 't Zandt e.v.a.

Kijk of luister naar: Nederland Kiest 2006: Van der Hoeven, Aboutaleb en Hessing

Zijn de onderwijzers van morgen ook de opvoeders van de toekomst (nu ouders dat blijkbaar niet meer doen)? Helpt een acceptatieplicht voorkomen dat zwarte kinderen binnenkort automatisch op slechtere scholen terecht komen?

In Amsterdam staan steeds meer leerlingen voortijds en dus zonder diploma op straat. Wat te doen? Dit zijn een paar van de vragen die vanavond aan de orde komen in Nederland Kiest. Ook uit minister Van der Hoeven kritiek op uitlatingen van minister Brinkhorst in de Volkskrant vandaag over het hoger onderwijs.


De gasten zijn: Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs (CDA), Ahmed Aboutaleb, wethouder Sociale Zaken en onderwijs Amsterdam (PvdA) en Ruud Hessing, wethouder Onderwijs in Leiden (D66).

In de studio is ook de 18-jarige scholiere Taïda Pasic aanwezig. Zij reageert op de afwijzing van minister Verdonk Pasic een toeristenvisum te verlenen.

Verder 'Ondertussen bij de buren', de dagelijkse compilatie van meest gênante of opmerkelijke fragmenten van politici op campagne, 'De straat', én de visie van Joep Bertrams.

Kijkersoproep: kies uw meest gênante of opmerkelijke fragment uit de rubriek 'Ondertussen bij de buren' en mail uw keuze door aan internet@novatv.nl.

Presentatie : Jeroen Pauw en Paul Witteman

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief