Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest 2006: Pastors, Van Heemst en Radhakishun

2 mrt 06 - Door Sabine Baak, Henry in 't Zandt e.v.a.

Kijk of luister naar: Nederland Kiest 2006: Pastors, Van Heemst en Radhakishun

Marco Pastors, lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, bood gisteren onverwacht zijn verontschuldigingen aan "aan iedereen die we ten onrechte beledigd hebben".

Hij wees daarmee op uitspraken die hij deed als wethouder. Toch zegt Pastors in de toekomst controversiële uitspraken te blijven doen.

Marco Pastors legt in Nederland Kiest uit wat wél en niet gezegd mag worden. Hij debatteert met zijn belangrijkste opponent, Peter van Heemst (PvdA), over integratie, veiligheid en jongerenbeleid.

Ook is televisiemaker en advocaat Prem Radhakishun bij Nederland Kiest te gast om zijn steunactie voor Laetitia Griffith toe te lichten. Radhakishun is een van de negen gekleurde Nederlanders die vandaag gezamenlijk een advertentie plaatsten in Het Parool om steun te betuigen aan de eveneens gekleurde Amsterdamse VVD-lijsttrekker Laetitia Griffith.

Verder 'Ondertussen bij de buren', de dagelijkse compilatie van meest gênante of opmerkelijke fragmenten van politici op campagne, 'De straat', de politieke barometer van Rotterdam én de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief