Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest 2006: Kamp, Aboutaleb, Eerdmans en Balkenende

6 mrt 06 - Door Ger van Westing e.v.a

Kijk of luister naar: Nederland Kiest 2006: Kamp, Aboutaleb, Eerdmans en Balkenende

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Nederland Kiest met premier Jan Peter Balkenende terug op de verkiezingsstrijd.

Afgaande op de peilingen stevent het CDA morgen af op een nederlaag in de gemeenteraden. Trekt de CDA-voorman zich het voorspelde verlies persoonlijk aan? Heeft de campagnestrategie van het CDA gefaald? En hebben de campagnes de eenheid van het kabinet geschaad? Ook minister van Defensie Henk Kamp (VVD) laat zich in Nederland Kiest uit over de campagne van zijn partij.

Vier jaar geleden stonden de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in het teken van twee thema's: integratie en veiligheid. Medewerkers van computergigant IBM in Amsterdam Zuidoost konden toen alleen onder begeleiding veilig met laptop en mobiele telefoon van hun auto naar de werkplek lopen. Politici beloofden verbeteringen.

Nederland Kiest laat in de rubriek 'De straat' zien of die beloftes zijn waargemaakt en spreekt met Ahmed Aboutaleb, wethouder Sociale Zaken en Onderwijs in Amsterdam en Joost Eerdmans, LPF-Kamerlid en lijstduwer voor Leefbaar Rotterdam over verkiezingen, veiligheid en voedselbanken.

Verder in 'Ondertussen bij de buren' een compilatie van meest opmerkelijke fragmenten van politici op campagne én de visie van Joep Bertrams .

Presentatie: Clairy Polak en Jeroen Pauw

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief