Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdonk: 'niet links, niet rechts, maar recht door zee'

5 apr 06 - Door Marja Ros, Reijer Zwaan, Tonko Dop e.v.a.

Kijk of luister naar: Verdonk: 'niet links, niet rechts, maar recht door zee'

"U krijgt wat u ziet. Ik doe wat ik zeg." Rita Verdonk lanceerde vandaag haar campagne om lijsttrekker te worden van de VVD. Mét een oproep om weer trots te zijn op Nederland.

Maar het is meteen niet meer zo gezellig bij de VVD. Verdonk zegt dat zij daadkrachtiger is dan Mark Rutte. Volgens Rutte moet Verdonk stoppen met dit flauwe gedoe. Hij noemt haar opmerkingen beledigend voor de VVD-leden die hun keuze moeten maken.

Drie jaar geleden kwam ze uit het niets op een ministerspost. Daarvoor werkte Rita Verdonk bij het gevangeniswezen en stemde ze Partij van de Arbeid. In haar studententijd was ze PSP-sympathisant.

NOVA over de roots van Rita en over de vraag wat zij de afgelopen jaren heeft betekend voor de Nederlandse politiek in het algemeen en voor de multiculturele samenleving in het bijzonder? Hoe zal de politiek eruit gaan zien als zij lijsttrekker van de VVD wordt?

In de studio zijn te gast: politiek commentator van de Telegraaf Kees Lunshof, publicist Ali Eddaoudi en de burgerbuddy van Rita Verdonk Lotfi Haddi.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief