Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bril en Moszkowicz over eerste procesdag Holleeder

11 mei 06 - Door Siem Eikelenboom, Jan Reiff, Marij Janssens

Kijk of luister naar: Bril en Moszkowicz over eerste procesdag Holleeder

De juridische gevechten tussen advocaten en officieren van justitie zijn al weken aan de gang; in het openbaar en achter de schermen.

Maar vandaag was het de eerste openbare zittingsdag in het proces tegen Willem Holleeder. De man die bekend staat als de spil van de georganiseerde misdaad in Nederland en wiens naam herhaaldelijk in verband is gebracht met moord staat nu terecht voor georganiseerd en grootschalig afpersen. Plaats van handeling: de rechtszaal op Schiphol-Oost.

Bij een megaproces zoals dat rond Willem Holleeder wordt elk woord op een juridisch goudschaaltje gewogen en elke beslissing en procedure nauwkeurig tegen het licht gehouden. Een van de hoofdrolspelers in het Holleeder-proces, Bram Moszkowicz, de advocaat van Holleeder, reageert in de studio op de eerste procesdag.

Maar naast het juridisch steekspel is veelzeggend hoe betrokkenen, de verdachte voorop, zich gedragen. Volkskrant-columnist Martin Bril, getraind en begenadigd waarnemer, was daarom vandaag voor NOVA in de rechtszaal.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief