Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdonk onder curatele van Balkenende

18 mei 06 - Door Pim van Galen e.a.

Rita Verdonk moest op het matje komen bij Jan Peter Balkenende. Hij gaat erop toezien dat de minister de motie van Tweede Kamer onverkort gaat uitvoeren.

De twijfel was ontstaan omdat Verdonk gisteren op een bijeenkomst in Hardenberg zei niet anders te kunnen dan Ayaan Hirsi Ali het Nederlanderschap te ontnemen. Rita Verdonk spreekt vanavond VVD-leden toe in Kaatsheuvel.

In de studio reageert Bas Eenhoorn, voorzitter van de VVD in de tijd dat Ayaan Hirsi Ali haar geloofsbrieven aan de partij aanbood.

Verder: het gebeurt niet vaak dat een minister door een premier en de vice-premiers zo openlijk onder curatele wordt gesteld. Iets wat vanavond in het zogenaamde bewindsliedenoverleg van de diverse partijen intensief werd nabesproken. Bovendien bleek vandaag dat VVD-leden die hun stem op een lijsttrekker al per post hebben uitgebracht, opnieuw electronisch kunnen stemmen. Hoe wordt daar in het Verdonk-kamp op gereageerd? Onder andere een reactie van Ed Sinke, lid van het campagneteam van Rita Verdonk. Een verslag.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief