Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA is verhuisd naar Ned. 2

3 sep 06 - Door Rudy Bouma

Kijk of luister naar: NOVA is verhuisd naar Ned. 2

NOVA maakt in het nieuwe seizoen deel uit van een Nieuwsuur; een uur lang nieuws, sport en achtergronden op Nederland 2.

Beginnend met het Tien uur Journaal en het Sportjournaal, en om 22.30 gevolgd door NOVA (zaterdag om 22:12 uur). NOVA hoort graag wat u van de verhuizing vindt. Stuur een e-mail naar internet@novatv.nl.

In het nieuwe seizoen nemen correspondent Twan Huys en Den Haag Vandaag-verslaggever Joost Karhof de plaats in van Jeroen Pauw en Paul Witteman. NOVA blijft een onafhankelijke achtergrondrubriek, waarin het nieuws wordt uitgediept en verklaard. Met veel aandacht voor onderzoeksjournalistiek, binnen- en buitenlandse reportages en natuurlijk het politieke nieuws in Den Haag Vandaag. In de aanloop naar de verkiezingen komt NOVA zoals vanouds vanuit Den Haag met Nederland Kiest: ruim drie weken politieke actualiteiten en vooral veel debatten.

Presentatie NOVA
Naast Clairy Polak is NOS-verslaggever Joost Karhof (37) met ingang van deze zomer toegetreden tot het vaste presentatieteam van NOVA/Den Haag Vandaag. Hij vult één van de plaatsen op van Jeroen Pauw en Paul Witteman, die bij NOVA vertrekken om vanaf september een dagelijkse talkshow te beginnen. Karhof gaat 1 tot 2 dagen per week NOVA presenteren. Daarnaast blijft hij verslaggever bij NOS Den Haag Vandaag.

Eind augustus presenteerde Twan Huys twee weken lang NOVA om alvast te 'ruiken' aan zijn nieuwe bestaan dat in 2007 van start gaat. In november zal hij ook optreden als een van de presentatoren van Nederland Kiest, het verkiezingsprogramma van NOVA. Twan Huys is sinds 1999 NOVA-correspondent in de Verenigde Staten, waarvan vijf jaar in New York. Hij deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen in Washington en New York, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de verwoestingen in New Orleans door orkaan Katrina. Huys wordt opgevolgd door NOVA-verslaggever Willem Lust die zich in januari in New York zal vestigen.

NOVA
Maandag t/m donderdag 22.30 - 23.02 uur, Nederland 2
Vrijdag 22:30 - 23:10 uur, Nederland 2
Zaterdag 22.12 - 22.33 uur, Nederland 2
Herhaling na middernacht

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief