Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Plein Kurhaus 'Lelijkste Plek van Nederland'

31 aug 06 - Door Jan Eikelboom, Hans Kema, e.a.

Kijk of luister naar: Plein Kurhaus 'Lelijkste Plek van Nederland'

Het plein voor het Kurhaus in Scheveningen is door televisiekijkers gekozen tot Lelijkste Plek van Nederland.

Onder het motto "De Beuk Erin" is de afgelopen maand iedere avond een plek in Nederland voorgedragen voor sloop. Bekende en onbekende Nederlanders nomineerden locaties, waar de kijkers via internet hun stem op konden uitbrengen. Een breed scala aan bouwwerken werd genomineerd, waaronder een windmolenpark, een museum, kantoren en bedrijfsterreinen tot zelfs complete dorpen en steden (zoals Mijnsherenland, Zandvoort).

De verkiezing lijkt een gevoelige snaar te hebben geraakt. In totaal is maar liefst 6000 keer gestemd. Bovendien zijn door kijkers nòg eens 340 plekken voorgedragen als "lelijkste van het land". Voor die inzendingen: Klik hier


Gevers Deynootplein anno 2006

De winnende locatie was genomineerd door televisiekok Pierre Wind. Hij heeft vanavond de bijbehorende trofee (De Beuk Bokaal) overhandigd aan één van de 140 bewoners van het lelijkste gebouw van Nederland. Ook wethouder Marnix Norder van Den Haag was bij de uitreiking aanwezig.

In de studio reageert minister Sybilla Dekker (VROM).



Gevers Deynootplein anno 1954

In de finale van de NOVA-serie "De Beuk Erin" kreeg de nieuwbouw aan het Gevers Deynootplein 33 procent van de stemmen en won daarmee nipt van de andere finalisten: het gebouw van De Nederlandsche Bank in Amsterdam (30%), de Betuwelijn (26%) en een snackbar in natuurgebied De Kaag (11%).

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief