Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: Verhagen en Marijnissen over Miljoenennota

19 sep 06 - Door Clairy Polak, Joost Karhof

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: Verhagen en Marijnissen over Miljoenennota

Koningin Beatrix las vandaag in de Ridderzaal in Den Haag namens de regering de troonrede voor. Die was optimistisch, maar sober van toon.

Lees hier de integrale tekst van de troonrede.

Minister Gerrit Zalm van Financiën bood later op de dag de Tweede Kamer zijn koffertje aan met daarin de begroting voor 2007.

De bijbehorende Miljoenennota geeft een beeld van de economische en financiële situatie in Nederland en is een toelichting op en samenvatting van de rijksbegroting. De Nederlandse economie groeit, het aantal uitkeringen is lager dan in het topjaar 2001 en de begroting is in evenwicht, aldus het kabinet.

Vanuit café Dudok in Den Haag reageert oppositielid en SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen - door 3500 hoogopgeleiden verkozen tot ideale lijsttrekker - op de plannen van het kabinet. Fractievoorzitter van het CDA Maxime Verhagen gaat met hem in debat.

In de rubriek 'De Straat' reacties van burgers op de kabinetsplannen. 'Ondertussen bij de Buren' biedt een overzicht van alle rituelen, pracht en praal op deze Prinsjesdag, zoals vertoond op andere zenders.

Klik hier voor de reacties van fractievoorzitters en sociale partners (NOS)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief