Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Exclusieve rondleiding door gebouw Bos en Lommerplein

2 okt 06 - Door Monique Wijnans, Hans Kema e.a

Kijk of luister naar: Exclusieve rondleiding door gebouw Bos en Lommerplein

Brengen de bewoners aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein de kerst door in hun eigen huis? Volgens het vandaag gepresenteerde herstelplan voor het appartementencomplex is dat wel het geval. Winkeliers moeten nog wachten tot waarschijnlijk 31 januari 2007

In juli werd het appartementencomplex op het Bos en Lommerplein in Amsterdam gesloten, nadat constructiefouten aan het licht waren gekomen. Voor alle bewoners werd andere woonruimte gevonden. Burgemeester Job Cohen ging er toen vanuit dat de 190 bewoners na een paar weken konden terugkeren.

Maar uit berekeningen bleek later dat de vloer onder de 96 appartementen niet stevig genoeg is. Het duurt nog zeker een paar maanden voordat de bewoners kunnen terugkeren.

NOVA kreeg toegang tot het complex en vertoont vanavond de exclusieve beelden (bekijk hier alvast een fragment met Windows Media Player). In de studio reageert Paul Smeets. Hij is als crisismanager ingehuurd door aannemer Hillen en Roosen, projectontwikkelaar Multi Vastgoed en financier Fortis. Smeets informeerde vandaag de winkeliers en de bewoners van het Bos en Lommerplein over de stand van zaken.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief