Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Atelier van Herman Brood na vijf jaar leeggeruimd

2 nov 06 - Door Rudy Bouma Sanderijn Loonen Annephine van Uchelen

Kijk of luister naar: Atelier van Herman Brood na vijf jaar leeggeruimd

"Nu het atelier van Herman Brood is leeggehaald, dringt het voor de eerste keer echt tot me door dat hij er niet meer is", aldus Koos van Dijk, voormalig manager van Herman Brood.

NOVA krijgt als allerlaatste een rondleiding van manager Koos door het vrijwel onaangeroerde atelier van Herman Brood in de Spuistraat. Sinds Brood het verliet om van het dak van het Hilton af te springen is het onveranderd gebleven.

Op 5 november zou Herman Brood 60 jaar geworden zijn. Ter gelegenheid daarvan komt er een DVD, een film, een tentoonstelling in het Groninger Museum, waar het atelier naartoe wordt overgebracht en weer opnieuw wordt opgebouwd in de originele staat.

In de reportage verder een gesprek met voormalig bandlid Dany Lademacher die een boek schreef over sex, drugs en rock 'n roll tijdens zijn periode met de band Wild Romance. Ook een gesprek met Jean van de Velde, regisseur van de film Wild Romance.

Geschiedenis tv, het digitalte historische kanaal van de Publieke Omroep, toont van 4 t/m 10 november dagelijks om 20.00 uur een compilatie van televisiefragmenten uit de periode 1974 - 2001, waarin Herman Brood in vele gedaanten is terug te zien.

De film Wild Romance is vanaf 9 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief