Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest: Joost Lagendijk en Geert Wilders

9 nov 06 - Door Bart Klijberg, Marja Ros, Reijer Zwaan e.a.

Kijk of luister naar: Nederland Kiest: Joost Lagendijk en Geert Wilders

Tot 22 november zendt Nederland Kiest uit vanuit café Dudok in Den Haag waar steeds twee politici aan de tand gevoeld zullen worden over uiteenlopende thema's.

Vandaag zijn te gast Geert Wilders, lijsttrekker voor de Partij voor de Vrijheid en Joost Lagendijk, lid van het Europees Parlement voor GroenLinks en voorzitter van de commissie Europa-Turkije.

Gisteren publiceerde de Europese Unie een zeer kritisch tussenrapport over de onderhandelingen met Turkije: als Turkije lid wil worden van Europa moet het land veel meer doen aan mensenrechten, persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, moeten de militairen minder invloed krijgen en moet de kwestie Cyprus worden opgelost.

Geert Wilders is tegenstander van de toetreding van Turkije, Joost Lagendijk maakt zich in het Europees Parlement juist hard voor een Turkse toetreding. Joost Lagendijk wordt in Turkije beschouwd als 'nationale schoonzoon'. Hij kreeg de bijnaam na zijn recente huwelijk met een bekende Turkse televisiepresentatrice.

Verder natuurlijk 'Ondertussen bij de buren', de dagelijkse compilatie van meest gênante of opmerkelijke fragmenten van politici op campagne, 'De straat' en natuurlijk de visie van Joep Bertrams .



Ook nu hebben kijkers na afloop van de uitzending weer kunnen 'chatten aan de bar'. Deze keer met Joost Lagendijk. Lees hier het verslag van de chat.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief