Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest: Ronald van Raak en Ahmed Aboutaleb

14 nov 06 - Door Marja Ros, Reijer Zwaan e.v.a.

Kijk of luister naar: Nederland Kiest: Ronald van Raak en Ahmed Aboutaleb

Tot 22 november zendt Nederland Kiest uit vanuit café Dudok in Den Haag waar steeds twee politici aan de tand gevoeld zullen worden over uiteenlopende thema's.

PvdA versus SP
De PvdA blijft dalen in de peilingen. En de SP blijft stijgen. In de Politieke Barometer van vandaag is het verschil tussen de twee partijen slechts vier zetels. Wat zijn de overeenkomsten of de verschillen tussen de SP en de PvdA? En wat zouden de voordelen zijn van een links kabinet?

Daarover én over de kunst van het campagne voeren en andere actuele verkiezingsthema's debatteren vanavond senator en kandidaat-Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) en wethouder in Amsterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA).

Ook een reactie van minister Rita Verdonk en Hans Wiegel op de uitlatingen van Verdonk dat ze vice-premier wil worden in een volgend kabinet.

Verder natuurlijk 'Ondertussen bij de buren', 'De straat', en de visie van Joep Bertrams en de nieuwste Politieke Barometer.Ook vanavond hebben kijkers na afloop van de uitzending weer kunnen 'chatten aan de bar', met de gasten Ronald van Raak en Ahmed Aboutaleb. Lees hier het chatverslag.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief