Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Crisisberaad kabinet na motie tegen Verdonk

13 dec 06 - Door Petra Greeven, Marij Janssens, Reijer Zwaan e.a.

Kijk of luister naar: Crisisberaad kabinet na motie tegen Verdonk

Het kabinet is de hele middag en avond bijeen geweest om te praten over de crisis die is ontstaan doordat de Tweede Kamer een motie van afkeuring heeft aangenomen tegen VVD-minister Rita Verdonk.

Rond acht uur vanavond begon de Tweede Kamer haar geduld te verliezen met het kabinet, dat dus al bijna een volledige werkdag een antwoord zoekt op de impasse waarin het is beland. Een Kamermeerderheid verzocht daarom premier Jan Peter Balkenende vanavond om uiterlijk 22.00 uur met een verklaring te komen. Daarin moet hij aangeven hoe het kabinet omgaat met de motie van afkeuring tegen minister Rita Verdonk.

Aan dat verzoek is uiteindelijk geen gehoor gegeven: de Tweede Kamer zal vandaag niet meer vergaderen over de crisis in het kabinet. Rond middernacht is wel minister-president Jan Peter Balkenende met de lang verwachte verklaring gekomen. Daaruit bleek dat het voltallige kabinet aanblijft. Ook minster Verdonk, zij het met een uitgeklede portefeuille.

In de studio commentaar van Felix Rottenberg, politiek commentator, Uri Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer en voorzitter van het Instituut voor crisismanagement en Edwin Huizing, directeur Vluchtelingenwerk.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief