spacer
Colofon

Bewerking en eindregie: Peter te Nuyl.
Co-regisseurs: Chris Bajema, Catherine van Campen, Jeroen Stout, Stef Visjager. Opname en montage: Huis van Eustachius, Frans de Rond (senior creative editor), Christiaan de Roo en Guido Nieuwdorp.Producent: Marijke van der Molen.
Muziek: Gert Jan Blom en JB Meyers.
Additionele geluiden en muziek: Christiaan de Roo.
Webontwerp en -bouw: Roel Jorna
Webredactie: NPS Nieuwe Media
Technische assistentie webredactie: Yorick Pobre / Kevin Brandenburg / Robin de Jong / Robin Sprang

Bommel wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepprodukties en de Stichting Het Toonder Auteursrecht.


Bommel is een radiobewerking in 440 delen gebaseerd op 75 Bommelverhalen van Marten Toonder, die chronologisch over een periode van twee jaar worden uitgezonden. Het eerste deel was te beluisteren op 5 februari 2007. De serie zal omstreeks april 2009 eindigen.

Er bestaat een lijst van 48 titels die Toonder als zijn beste verhalen beschouwde. Die 48 vormen de ruggengraat van de selectie. Dat de actualiteit de verhalen binnenlekte, was destijds het handelsmerk van Toonders Bommel in de NRC; in die zin is de serie ook een weerspiegeling van de geschiedenis van naoorlogs Nederland.

Regisseur Te Nuyl: "De tekeningen vormen het 'storyboard' voor de bewerking en de dialogen blijven intact. Toonders beschrijvingen van gemoedstoestanden en motieven laten zich moeiteloos en overtuigend in spel vertalen."


Het Bommelhoorspel is auteursrechtelijk beschermd. Dat betekent dat u de afleveringen en de afbeeldingen niet zonder toestemming van de makers mag verspreiden of publiceren.