Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

KEMA wint de Cathay Pacific China Trader Award 2007

20 nov 07

Een onderscheiding voor het meest succesvolle Nederlandse bedrijf in China.

Tijdens een feestelijk diner in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar mocht KEMA gisteravond de Cathay Pacific China Trader Award 2007 in ontvangst nemen. KEMA is in 1927 opgericht door de Nederlandse elektriciteitssector als onafhankelijke organisatie voor het testen van elektrische producten en componenten. KEMA heeft inmiddels een sterke reputatie als testbedrijf voor het beroemde KEMA-KEUR en is gespecialiseerd in hoogwaardige dienstverlening op het gebied van technische advisering, keuring, testen en certificatie. Als onafhankelijke organisatie ondersteunt KEMA zowel de leveranciers als de gebruikers van elektriciteit en andere energievormen.

In China is KEMA actief in een internationaal zeer concurrerende markt, waar hun aanwezigheid de laatste vier jaar sterk is gegroeid. Als eerste buitenlandse certificerende ondernemen geeft KEMA van de Chinese accreditatie organisatie (CNCA) toestemming gekregen een 100% zelfstandige onderneming in China te openen voor de certificatie van elektronische producten. Ook is KEMA betrokken bij de aanleg van 's werelds eerste hoogspanningsverbindingen van 800 kV (800.000 Volt) - 1000 kV. Ter vergelijking: in Europa is het hoogste spanningsniveau 380 kV. In China wil men over lange afstanden grote hoeveelheden stroom transporteren en KEMA zal voor dit nieuwe stroomnetwerk de kwaliteitsbewaking doen op het ontwerp en de fabricage. De afgelopen 3 jaar opende KEMA 3 vestigingen in China, waar momenteel ruim 200 mensen werken. De jury van de Cathay Pacific China Trader Award was vooral te spreken over de vooruitziende blik en strategie van KEMA, wetende dat na de focus op prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid steeds belangrijker zullen worden bij de productieprocessen in China.

Medegenomineerden waren Hyva, leverancier van transportoplossingen voor het wegtransport en producent van hydraulische kipperinstallaties, laadkranen, containerafzet installaties, afvalcompactors, schuivende vloeren en vele andere producten en IGM Resins, wereldwijd actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van grondstoffen die ingezet worden voor het vervaardigen van inkten en coatings op UV basis.

Succesvol zakendoen in China vereist doorzettingsvermogen en creativiteit. Op initiatief van Cathay Pacific Airways, de China Kamer van het NCH en de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) wordt sinds 1996 jaarlijks de Cathay Pacific China Trader Award uitgereikt. De Award wordt toegekend aan een Nederlandse onderneming, die de afgelopen 12 maanden op een innovatieve, creatieve en succesvolle wijze zakelijke activiteiten heeft ontwikkeld op de Chinese markt. Dit kan zijn op het gebied van import, export, productie ter plaatse ofwel een joint-venture. Alle Nederlandse bedrijven: klein, middelgroot en groot kunnen in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs.

Naast de Cathay Pacific China Trader Award werd dit jaar ook de Hong Kong Shooting Star uitgereikt door Jan Revis, de Nederlandse Consul-Generaal in Hongkong. De Award werd uitgereikt aan Patricio de la Fuente Saez, de Nederlandse Managing Director van Links Concept, een snel groeiende importeur en distributeur van wijnen en gedestilleerde dranken uit Hongkong. Links Concept levert aan de retail, maar ook aan bars, restaurants, clubs, hotels, casino's en airlines. Links Concept werd in 2000 opgericht en is in korte tijd doorgegroeid tot één van de top-5 distributeurs in Hongkong, Macau en China met ruim 150 werknemers in de regio, verspreid over 4 kantoren.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief