Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Uitstel ontslagplan mogelijk oplossing

20 nov 07

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken noemt uitstel van de versoepeling van het ontslagrecht "mogelijk een oplossing".


Dat zou wel betekenen dat we "al die mensen in moeilijkheden aan de kant laten staan", aldus de CDA-minister. Donner wil het ontslagrecht versoepelen omdat hij denkt dat bedrijven dan eerder mensen aannemen.

De PvdA is fel tegen een aantasting van de ontslagbescherming. De besprekingen in het kabinet hierover zitten al geruime tijd muurvast.

Het ontslagrecht zou dinsdagochtend besproken worden tijdens een bijeenkomst van de zes meest betrokken ministers. Dat beraad, dat eigenlijk zou gaan over de plannen van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) om de lerarensalarissen te verhogen, is uiteindelijk niet doorgegaan. De reden is onduidelijk.

De leden van het kabinet ontmoetten elkaar wel in allerlei andere overlegjes, zoals de gewoonte is op dinsdagochtend. Plasterk zei na afloop dat hij er vanuit gaat dat deze week nog een akkoord wordt gesloten om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken door een salarisverhoging. "Laten we afwachten", stelde hij. Volgens hem is er later deze week nog een overleg.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief