Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vogelaar neemt te veel afstand van Verdonk

28 nov 07

Het CDA vindt dat minister Ella Vogelaar voor Integratie haar voorganger Rita Verdonk niet zo sterk moet afvallen. Dat stelt Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

Van Toorenburg wil niet dat Vogelaar "te veel afstand" neemt van de maatregelen die Verdonk in het vorige kabinet heeft genomen als minister van Integratie. "Het stevige beleid was goed".

Twee weken geleden stelde Vogelaar dat Geert Wilders en Rita Verdonk "een gevoel van onveiligheid" in Nederland creëren. Volgens de PvdA-minister drijven hun opmerkingen over de islam een wig tussen moslims en de rest van Nederland.

Van Toorenburg stelt dat de aanpak van Verdonk om mensen beter te laten inburgeren in de praktijk op problemen stuit, maar noemt het "niet een onuitvoerbaar gedrocht". Overigens vindt ook Van Toorenburg dat Verdonk "iedereen wel een beetje te veel over één kam scheert."

Verdonk zelf schitterde door afwezigheid in het belangrijkste integratiedebat van dit politieke seizoen. Volgens haar woordvoerster heeft het Kamerlid "afspraken waar ze niet onderuit kan". In de tweede termijn van het debat op woensdag zal Verdonk er wel bij zijn, aldus de zegsvrouw.

Ook de Partij voor de Vrijheid van Wilders is niet aanwezig bij het gedeelte van het debat dat gaat over integratie. Fractiespecialist Sietse Fritsma zit ziek thuis. Barry Madlener, die namens de partij het woord voert over het woonbeleid, bood zijn excuses voor de afwezigheid van Fritsma aan.

Voor CDA, PvdA en GroenLinks is dat niet genoeg. De partijen vinden dat de Partij voor de Vrijheid het debat over integratie, het speerpunt van de partij, uit de weg gaat. Volgens Madlener staat zijn partij echter "altijd voorop in het integratiedebat".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief