Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederlandse Moslim Raad vreest het ergste

28 nov 07

Abdelmajid Khairoun van de Nederlandse Moslim Raad betreurt de plannen van Geert Wilders om een film over de Koran te maken.

Dat liet de voorzitter van de overkoepelende moslimsorganisatie woensdag in een reactie weten.

Volgens Khairoun zijn de filmplannen van Wilders eigenlijk niets nieuws. De PVV-leider blijft volgens hem provoceren. "We vrezen het ergste als dit werkelijkheid wordt. Dan is op een gegeven moment het laatste woord aan de jongens op de straat. En die kunnen wij dan niet meer tegenhouden. Kijk maar naar Frankrijk."

Ook verwacht Khairoun veel negatieve reacties uit het buitenland, te vergelijken met de affaire over de satirische cartoons over de profeet Mohammed in Denemarken, twee jaar geleden.

"Andere landen zullen het niet begrijpen. Ik ben bang dat veel Nederlandse producten geboycot zullen worden." "Wilders kwetst niet alleen moslims, maar ook Nederland in het geheel. Ik denk trouwens dat hij de Koran niet heeft gelezen, evenals het Wetboek van Strafrecht, want discrimineren mag niet."

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en Contact Groep Islam (CGI) zijn verontwaardigd en teleurgesteld, meldden zij woensdag in een verklaring. Wilders overschrijdt met zijn voornemen de grenzen van fatsoenlijkheid, aldus de organisaties die bezorgd zijn over de eventuele reacties.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief