Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wouter Hamel winnaar De Eerste Prijs

17 dec 07

Jazzzanger Wouter Hamel is de winnaar van De Eerste Prijs 2007. Hij kreeg de prijs maandag in Café Americain in Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg.

De Eerste Prijs is de opvolger van de British American Tobacco Prijs, voorheen de Pall Mall Exportprijs. Het is een aanmoedigingsprijs voor Nederlands grootste talent op het gebied van licht eigentijds amusement, uitgezonderd film, toneel en jeugdtheater.

"Wouter Hamel heeft voor een aangename verrassing gezorgd in het Nederlandse muzieklandschap door te kiezen voor een genre dat niet alleen Amerikaans van origine is, maar waarin ook juist de laatste jaren jonge Amerikaanse en Canadese zangers excelleren en grote successen boeken", aldus de jury. "Daarbij kiest hij niet voor de gemakkelijke en veilige weg, want hij zingt eigen werk, zowel teksten als muziek."

De winnaar ontving een beurs van 15.000 euro en een replica van een door Yvonne Kracht ontworpen beeld. Eerdere winnaars van de prijs waren onder anderen Daniël Samkalden, Wende Snijders, de Ashton Brothers, Marc-Marie Huijbregts, Thomas Acda, Trijntje Oosterhuis, de Comedytrain, Vera Mann, Hans Liberg, Karin Bloemen en Purper.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief