Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

't Zandt wijst krantenbezorger aan als pyromaan

19 dec 07

Bewoners van het Groningse 't Zandt halen opgelucht adem nu de politie een verdachte heeft aangehouden in verband met de reeks branden in het dorp. Volgens dorpelingen zou het gaan om een jonge man van ongeveer negentien jaar die in het dorp woont.

Een buurvrouw, die een paar huizen bij de jongen vandaan woont, laat weten geschokt te zijn door de aanhouding. "Het is natuurlijk altijd schrikken als je hoort dat de pyromaan iemand uit het dorp is, maar van deze jongen had ik het niet verwacht."

De bewoners van 't Zandt hebben woensdagochtend een brief van de gemeente Loppersum ontvangen waarin ze geïnformeerd worden over de aanhouding. Ook worden ze uitgenodigd voor een besloten bewonersbijeenkomst die woensdagavond in de Boshal in Loppersum wordt gehouden. Burgemeester Rodenboog zal hier aanwezig zijn om de dorpelingen tekst en uitleg te geven.

De afgelopen weken nam de onrust onder de bewoners van het Groningse dorpje steeds verder toe. Sinds augustus heeft de pyromaan zeker zeventien branden gesticht waarbij onder meer schuurtjes en leegstaande woningen in vlammen opgingen. Nu de verdachte van brandstichting eindelijk is gepakt, is de opluchting groot. "Ik kan eindelijk weer lekker slapen", laat een dorpsbewoonster weten. "Ik ben blij dat ze hem gepakt hebben."

Ook een vrouw die even verderop op de bus staat te wachten, reageert verheugd op het nieuws. "Ook het schuurtje achter ons huis is doelwit geweest van de brandstichter. Het was de vijftiende brand." Ze hoopt, nu er een verdachte is, eindelijk weer goed te slapen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief