Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Burgemeester opgelucht na aanhouding pyromaan

19 dec 07

Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum, de gemeente waar 't Zandt onder valt, is opgelucht dat de politie nu een verdachte van de brandstichtingen in het dorp heeft kunnen aanhouden.

"Ik hoop dat er met de aanhouding van deze man een einde komt aan een lange periode van onrust en onzekerheid in 't Zandt. "Het dorp was de afgelopen tijd dag en nacht bezig met de
brandstichtingen."

De ouders van de hoofdverdachte, die nog thuis woont, hebben volgens de politie 'zeer geschokt' gereageerd op de aanhouding van hun zoon. "Het is voor hen allemaal bijzonder ingrijpend", liet een politiewoordvoerder weten. "Ze waren niet op de hoogte en hadden dit niet zeker niet van hun zoon verwacht." Ze worden opgevangen door de politie.

Op een speciaal ingelaste besloten bewonersbijeenkomst die voor woensdagavond gepland staat, geeft de burgemeester de inwoners van 't Zandt tekst en uitleg over de aanhoudingen. Ook is er, mede namens de burgemeester, bij de dorpelingen woensdagochtend een brief bezorgd waarin ze op de hoogte werden gesteld van de arrestatie van de verdachte.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief